• CKV Reehorst ‘45 is in de uitwedstrijd tegen Victum uit Houten onderuit gegaan. Met 35-19 was de thuisploeg de duidelijke winnaar.

    Om de degradatiezone te ontlopen, zal Reehorst punten moeten gaan behalen. Met twee punten achterstand op de nummer zes, en dus de plek om degradatie te ontlopen, zullen de Edenaren in de rest van het seizoen aan de bak moeten. In dit duel stond ze vast een pittige kluif te wachten: nummer twee en titelkandidaat Victum uit Houten.

    Bij voorbaat was al duidelijk dat dit een moeilijke pot beloofde te worden, maar weinigen zullen verwacht hebben dat de wedstrijd na tien minuten spelen al beslist zou lijken. Vanaf het startsignaal werd het krachtsverschil van die dag al blootgelegd. Victum wist de Edese defensie ogenschijnlijk eenvoudig schaakmat te zetten, terwijl Reehorst worstelde om de korf te vinden. Na tien minuten spelen stond al een duidelijke 10-3 op het scorebord, en in de rest van de eerste helft hielden de teams de verhoudingen in stand: ruststand 17-8.

    Bij rust leek Reehorst dood en begraven, maar desalniettemin wist de Edese formatie wat scherper uit de startblokken te komen. Door meer overtuiging en daadkracht wisten ze de korf vaker te vinden en was de verdediging stabieler, en wisten ze de achterstand iets terug te dringen tot zeven goals bij 18-11. Helaas bleef een echte wederopstanding uit, en wist Victum weer grip op de wedstrijd te krijgen. De ploeg uit Houten bleef dominant, en de Edese hoop om in deze wedstrijd punten te pakken was definitief geknakt. De thuisploeg wist het oorspronkelijke gat van voor de rust zelfs nog te overtreffen: eindstand 35-19.

    Na deze off-day weet Reehorst dat het in de volgende wedstrijden anders aan de start zal moeten verschijnen. Willen ze hun plek in de eerste klasse behouden, dan zullen ze volgende week tegen Woudenberg, de nummer zes op de ranglijst, moeten laten zien dat die plek in Edese handen hoort te zijn. 10 februari, 16:35: CKV Reehorst ‘45 1 - Woudenberg 1. Publiek is van harte welkom in sporthal ‘t Riet.

    Doelpunten: Reijer 7; Vera 4; Gerjan 3; Lisanne, Leon G 2; Mariëlle 1.