• Op deze pagina vind je op korte termijn meer informatie over de vereniging zelf; de historie, het aantal leden, de missie van de club, etc.

  • Onze missie

  • De geschiedenis van de vereniging

    Enkele maanden na de  bevrijding van Ede, op 7 december 1945, werd het huidige CKV Reehorst '45 opgericht als Christelijke Korfbalvereniging Swift Ede. Men speelde op een speelveld van mul zand, gelegen aan de Kazernelaan, waarop de lijnen met linten werden uitgelegd  De palen en manden waren zelfgemaakt.

    Door de jaren heen zijn er diverse locaties in Ede geweest waar de vereniging haar eigen speelveld had, zoals de Korenbloemlaan, De Bosrand en de Hoefweg waar ook een eigen kantine tot stand kwam. De kleedkamers mét douches, waren gehuisvest in oude veeschuren. De locatie werd toentertijd gedeeld met voetbalvereniging Victoria.

    In 1973 werd gestart met omnivereniging SC Reehorst '73 waarin, naast de korfbalvereniging, een aantal zaalsportverenigingen elkaar hadden gevonden. De naam van de korfbalverening CKV Swift veranderde in SC Reehorst. Vijftien jaar later stopte de verbintenis met de andere verenigingen en gingen de korfballers verder onder de huidige naam CKV Reehorst '45. De clubkleuren veranderden op dat moment ook van rood-zwart naar blauw-zwart.

    Na een aantal jaren gespeeld te hebben op, weer, een nieuwe locatie aan de Klaphekweg, verhuisde de vereniging in 1998/1999 naar de huidge localtie aan 't Schuttersveld.