• CKV Reehorst ‘45 wint openingswedstrijd zaalseizoen

  13 nov 2023 Jeroen Meijer
 • CKV Reehorst ‘45 wint openingswedstrijd zaalseizoen
  CKV Reehorst ‘45 heeft de eerste wedstrijd van het zaalseizoen, waarin het weer in de eerste klasse actief is, winnend af weten te sluiten. In een thuiswedstrijd tegen Viking uit Wijk bij Duurstede waren de Edenaren met 18-15 de sterkere.

  Na een aantal weken van vakantie en voorbereiding heeft korfballend Nederland haar heil weer in de zaal gezocht. De messen waren geslepen voor een nieuw seizoen in de eerste klasse, en het doel was helder: het seizoen goed beginnen met twee punten. Het toneel voor de thuiswedstrijden is ook dit seizoen sporthal ‘t Riet, de tegenstander voor vandaag: Viking uit Wijk bij Duurstede.

  De eerste helft ging voor CKV Reehorst ‘45 voorspoedig van start. De thuisploeg wist bij het begin van de wedstrijd het initiatief te nemen, waardoor het al vrij snel een 5-2 voorsprong wist te pakken. Viking deed haar naam echter eer aan en wist zich tot 6-6 score terug te vechten. Vlak voor rust wist de Edese formatie de voorsprong toch weer te claimen: ruststand 9-7.

  In een weinig enerverende tweede helft wist CKV Reehorst ‘45 de voorsprong te behouden, en mondjesmaat uit te breiden. De weerstand van de bezoekers bleek onvoldoende om de wedstrijd nog echt spannend te maken, waardoor de tijd wegtikte in het voordeel van de Edenaren. Met een voorsprong van 17-13 en nog tien minuten op de klok deed CKV Reehorst ‘45 goede zaken, waardoor een korte stuiptrekking van Viking in de slotfase de overwinning niet meer in gevaar kon brengen. De Viking-invasie in Ede resulteerde in een Gelderse overwinning: eindstand 18-15. Bovendien heeft het publiek haar Energiebreed Player of the Match gekozen: Mariëlle!

  Met deze overwinning kent CKV Reehorst ‘45 een goede start aan het zaalseizoen in de eerste klasse. Volgende week hopen de Edese korfballers een goed vervolg neer te zetten op bezoek bij Antilopen/Bloemendal Bouw in Leusden, aanvang 19:30.

  Doelpunten: Reijer 7, Leon M 6, Anna 2, Gerjan 1, Vera 1, Leon G 1