• CKV Reehorst ‘45 wint ook tweede wedstrijd zaalseizoen

  20 nov 2023 Jeroen Meijer
 • De korfballers van CKV Reehorst ‘45 hebben ook de tweede wedstrijd van het zaalseizoen winnend af weten te sluiten. De Edenaren wonnen op bezoek bij Antilopen/Bloemendal Bouw met 20-23.

  Vorige week kende CKV Reehorst ‘45 een bliksemstart van het zaalseizoen; de eerste punten van het seizoen werden thuis over de streep getrokken tegen Viking. Deze week stond een andere tegenstander op het menu: Antilopen/Bloemendal Bouw uit Leusden. Zij hebben de eerste wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen, en waren daarom tot op het bot gemotiveerd om de eerste punten van het seizoen te veroveren.

  In het begin van de eerste helft heeft de thuisploeg haar motivatie meteen laten gelden, en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. CKV Reehorst ‘45 bleek echter niet onder de indruk, en pakte langzaam maar zeker het initiatief over. Halverwege de eerste helft had de Edese formatie een degelijk gat geslagen van een aantal doelpunten, een voorsprong die tot aan de rust in handen van de Reeën bleef. Antilopen wist vlak voor rust nog wel aansluiting te vinden: ruststand 10-11.

  Na de thee kon het publiek zich opmaken voor een bloedstollende tweede helft. De thuisploeg wist al snel de korf te vinden, waardoor het verschil tussen de teams weer gelijk werd getrokken. Ondanks dat CKV Reehorst ‘45 vervolgens weer de voorsprong pakte, bleef Antilopen op één goal afstand in de nek hijgen bij de Edenaren. Halverwege de tweede helft hadden de bezoekers een voorsprong van vier punten weten te krijgen, en leken ze op rozen te zitten. Niets bleek echter minder waar, toen de ploeg uit Leusden het gat weer naar twee goals wist te krijgen. Antilopen liet het echter na om door te drukken en gelijk te maken, waardoor CKV Reehorst ‘45 de tijd werd gegund om het gat te vergroten. De climax van de wedstrijd resulteerde zo in een voorsprong van de ploeg uit Ede. De strijd der hoefdieren is gestreden, en het zijn de reeën die aan het langste eind trokken: eindstand 20-23.

  Na deze wedstrijd kent CKV Reehorst ‘45 een perfecte seizoensstart, met de volle vier punten uit twee wedstrijden. Volgende week ontvangt het Victum uit Houten, een ploeg die ook nog geen punten heeft gemorst. 25 november, 16:35, CKV Reehorst ‘45 - Victum.

  Doelpunten: Leon M 7, Leon G 6, Reijer 4, Lisanne 4, Anna 1, Corné 1