• CKV Reehorst ‘45 deelt de punten met degradatieconcurrent

  12 feb 2024 Jeroen Meijer
 • CKV Reehorst ‘45 heeft gelijkgespeeld tegen Woudenberg. In een bloedstollend spannende wedstrijd hielden de twee ploegen elkaar in balans: 24-24.

  Met zes punten uit tien wedstrijden stond Reehorst op een onwenselijke zevende plek, die aan het eind van het seizoen degradatie naar de tweede klasse zou betekenen. Met twee punten meer uit hetzelfde aantal wedstrijden stond tegenstander Woudenberg weliswaar buiten de gevarenzone, maar was het zeker nog niet uit de problemen. Bij winst van de Edenaren zouden de twee ploegen gelijk staan in punten, en zou het op de laatste drie duels aankomen wie zijn plek in de eerste klasse zou gaan mogen houden. Maar zo ver was het nog niet: eerst moesten Reehorst en Woudenberg de degens nog kruisen.

  Wetende waar het voor speelde, wist Reehorst in de eerste minuten de voorsprong te pakken. Deze was echter van korte duur, want Woudenberg wist al snel aansluiting te vinden. In de fase hierna was het juist Woudenberg dat de voorsprong had, en Reehorst dat op jacht was naar de gelijkmaker. Na zeventien minuten spelen werd dit werken beloond, en hadden beide ploegen acht goals weten te scoren. Met nog een paar goals over en weer kon ook de ruststand nog geen favoriet aanwijzen: 11-11.

  De tweede helft kon nog alle kanten op, met twee teams die niet veel voor elkaar onder deden en een gelijke tussenstand. Na het haasje-overpatroon van de eerste helft wist Woudenberg in de tweede helft al snel de voorsprong te pakken, en ook vast te houden. Reehorst bleef de bezoekers echter in de nek hijgen, waardoor de wedstrijd verre van beslist bleef. Het verschil werd niet groter dan vier goals, en met nog tien minuten op de klok was het verschil een nog prima te overbruggen twee punten. In de slotfase opende de Edese formatie haar laatste offensief om de Woudenbergse verdedigen te kraken, terwijl laatstgenoemde juist zou gaan proberen de voorsprong in stand te houden. Steeds als Reehorst dacht aan te sluiten, vergrootte Woudenberg het verschil tot twee goals. In een razend spannende slotfase duurde het tot de laatste minuut tot Reehorst de verdiende gelijkmaker op het scorebord wist te zetten. Enkele kansen in de laatste seconden brachten het scorebord niet in beweging, waardoor de scheidsrechter na vijftig minuten een gelijkspel kon noteren: 24-24.

  Ondanks het goede spel van de thuisploeg is het Woudenberg dat nu de beste papieren heeft om te handhaven in de eerste klasse. Wie uiteindelijk zijn plek zal mogen behouden, zal echter uit de resterende drie duels van beide ploegen moeten blijken. Voor Reehorst staat daarvoor het duel met MIA op het programma, terwijl Woudenberg Antilopen/Bloemendal Bouw op bezoek krijgt. 2 maart, 17:50: MIA - CKV Reehorst ‘45. Publiek is van harte welkom bij Fit Academie Bokkeduinen in Amersfoort.

  Doelpunten: Leon M, Reijer 6; Leon G 4; Lisanne, Gerjan, Anna 2; Vera, Mariëlle 1.